DIA DE LA DONA TREBALLADORA

March 10, 2019

 

EL CLUB ATLÈTIC SEGRE ES SOLIDARITZA AMB TOTES LES LLUITES PER L'IGUALTAT DE SEXE I RECONEIX LA VALENTIA D'AQUESTES I TOTES LES DONES.

Perquè es celebra avui el dia de la dona treballadora?
El Dia Internacional de la Dona del 8 de març va ser declarat per l'ONU el 1975. Dos anys després es va convertir en el Dia Internacional de la Dona i la Pau Internacional. Als Estats Units se celebra oficialment només des del 1994, malgrat que en aquell país hi ha els orígens d'aquesta commemoració. ¿Per què aquest dia?

L'explicació més versemblant s'emmarca en plena revolució industrial: el 8 de març de 1857, un grup de treballadores tèxtils van decidir sortir als carrers de Nova York per protestar per les miserables condicions laborals. Seria una de les primeres manifestacions per lluitar pels seus drets. Diferents moviments i successos es van succeir a partir d'aquest episodi, que va servir de referència per fixar la data del Dia Internacional de la Dona el 8 de març.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Entrades destacades

GOL A L'ÚLTIM INSTANT!

January 13, 2020

1/10
Please reload

Entrades recents

January 13, 2020

January 13, 2020