top of page

L'Atlètic Segre des dels inicis

AT.SEGRE DES DELS INICIS

ELS INICIS

 

Cap a finals de l’any 1974 quatre amics ,de la Penya Real Madrid, encapçalats per l’àrbitre i empresari lleidatà Sr. Josep Plàcido, es reunien tots els divendres al Bar Monte Rio, davant d’on avui comença la passarel·la dels Camps Elisis, eren gent de futbol i en les seves converses tenien una il·lusió, la creació d’un club de futbol.

 

Van començar aquest projecte amb el nom de Penya Real Madrid i van jugar els primers partits, l’any 1974, al camp de futbol de la Mariola, i se’n van adonar que la ubicació del camp i l’ organització dels equips no tindria massa èxit.

La seva era una idea més seriosa i és per això que van decidir d’anar a parlar amb la Federació Catalana de Futbol (en endavant fcf ) per tal de poder inscriure un equip federat; i degut als problemes burocràtics que tot això els va comportar i per simplificar els tràmits van decidir d’inscriure l’equip amb el nom d’un club que ja havia existit als anys 50 i aquest es deia Club Atlètic Segre que va tornar a néixer, per segona vegada , el dia 4 de desembre de l’any 1974.

Els inicis com a Club Atlètic Segre van ser difícils ja que jugaven els seus partits al camp dels Magraners, el qual havien de compartir amb l’equip Amateur La Reconquista i tot allò comportava problemes d’horari i d’us del camp. El seu equipament llavors era samarreta vermella, pantalons negres i mitges negres amb la gira groga i vermella.

Al barri de Cappont, a l’any 1975, no hi havia gaire activitat esportiva i van pensar que seria una bona idea d’ubicar-hi el Club Atlètic Segre. I per tot això van anar a parlar amb el Sr. José Luis González,empresari de Finques Farré, qui sempre ha estat una persona entusiasta i enamorada del futbol lleidatà; i aquest els va cedir el terreny on avui està ubicat el col·legi Frederic Godàs . I amb molta il·lusió i un gran esperit emprenedor, els pioners , de la penya Real Madrid, conjuntament amb altres col·laboradors i veïns del barri van condicionar el primer camp de futbol del Club Atlètic Segre. I aquell mateix any va començar la seva gran aventura, amb un parell d’equips en competició, organitzada per la fcf , un a la categoria Infantil i l’altre a la categoria Juvenil. Per aquells dies , els nostres jugadors,federats, ja lluïen l’actual samarreta, blanca i vermella ,a ratlles. L’èxit va ser absolut, i el nostre Club es va començar a fer un nom i un lloc , al futbol català, i amb poc temps vam incrementar el nombre de jugadors i d’equips. Teníem un equip Amateur a 3a Regional, un de Juvenil, un de pre Juvenil (que és el que avui en diem Cadet), un d’Infantil i un d’Aleví.

A l’any 1984 vam comptar amb el primer equip de la categoria Benjamí, una dada curiosa és que en aquells temps es jugava en la modalitat de futbol 11, i vam fer el primer partit contra els nostres veïns de la UE Bordeta.

En la categoria Baby, nens de 4 i 5 anys, vam ser els pioners del nostre àmbit territorial, per iniciativa del Sr. Pedro Sánchez qui va fer aquesta proposta per donar cabuda als germans petits dels jugadors . 

L’ATLÈTIC SEGRE, UN CLUB NÒMADA

Durant deu anys ,des de l’any 1975 fins a l’any 1985, vam estar ubicats als terrenys on avui hi ha el col·legi Frederic Godàs.

 

El creixement del barri de Cappont va fer que cada cop fos més necessària la construcció de noves infraestructures ,equipaments i serveis. Entre aquestes instal·lacions cal destacar la necessitat de construir el col·legi Frederic Godàs, i per això vam haver de traslladar les nostres instal·lacions a un altre terreny molt a prop on avui hi ha el campus universitari.

 

Els següents quinze anys, des de l’any 1985 fins a l’any 2000, vam estar ubicats als terrenys on avui hi ha el campus i la passarel·la de la Universitat de Lleida, al costat del riu Segre.

 

Per allà l’any 1985, ens van cedir uns terrenys on tan sols hi havia horts i finques de fruiters ,res a veure amb l’actual urbanització de la zona . I un altre cop, el creixement i l’expansió de la nostra ciutat , i el nou pla d’urbanisme feia necessària la construcció de nous vials d’accés a Lleida; i per tot això, calia, altre cop, fer un trasllat del Club Atlètic Segre ja que s’havien de començar les obres de construcció del pont de la Universitat que partia per la meitat el camp de futbol . I llavors ens van oferir, l’ ubicació actual, el trasllat als terrenys del carrer Riu Ebre cantonada amb l’Avinguda de Barcelona.

 

Actualment el Club està ubicat al carrer Riu Ebre, des de l’any 2000 i esperem que aquesta sigui la ubicació definitiva.

 

El dia 11 de gener de l’any 2000, va començar una nova etapa al nostre Club. Ens vam traslladar als nous terrenys a corre cuita, els inicis no van ser gens fàcils. La situació ,en aquells moments, era bastant precària, comptàvem amb un camp de futbol sense tancar, no hi havia instal·lat cap sistema de reg per fer el manteniment de la gespa artificial, no hi havia aigua calenta als vestidors en ple hivern... tot això degut a la pressa en que vam haver de marxar ,del camp del costat del riu Segre , ja que era urgent començar les obres de l’actual campus universitari de l’avinguda de l’Estudi General.

 

Al desembre de 2014 vam celebrar ,per fi després de molts anys d’espera, veure acabada l’ obra de pavimentació de tot el terreny del Club . Aquesta ha estat una gran millora ja que ara comptem amb un nou cap de futbol sala, una gran terrassa pel bar i molt d’espai a la zona d’entrada i sortida del Club. I també vam estrenar el nou vídeo marcador ubicat al camp de futbol11.

 

Ens sentim molt orgullosos del fet que sempre que hem patit un trasllat la col·laboració de tothom ha estat exemplar; essent aquest un tret diferencial, la col·laboració altruista de la gent del Club Atlètic Segre.

Els Presidents

ELS PRESIDENTS

El Club Atlètic Segre des de la seva fundació l’any 1975 ha tingut sempre una marcada continuïtat en els seus estaments directius ja que en els 42 anys d’història del Club només hem tingut sis presidents,

 

 

  • El Sr. Josep Plàcido, va iniciar la primera activitat l’any 1974.

  • El Sr. Enrique Bermúdez Bermúdez,és el primer president amb el Club federat, des de l’any 1975 fins a l’any 1982.

  • El Sr. Josep Mª Culleré Sesplugues , ha estat president en dues etapes, la primera de 1982 fins a l’any 1990 i la segona de l’any 1994 fins al 2003.

  • El Sr. Josep Gallego Cervera , des de l’any 1990 fins a l’any 1994, aquest president va començar a dotar al Club d’una estructura molt més professionalitzada.

  • El Sr. Ramón Joan Farrús Siscart, president des de l’any 2003 fins a la seva defunció el 31-12-2016, és qui ha donat un fort impuls a tota la infraestructura de les actuals instal·lacions i també ha contribuït a la modernització de tota l’organització tant a nivell administratiu com a nivell esportiu.

  • El Sr. Josep Antoni Subirà Florensa, actual president i directiu del club des de l’any 1996 es proposa continuar amb la tasca desenvolupada juntament amb el seu amic Ramón Farrús en el decurs de tota la seva etapa en el Club Atlètic Segre.

Vídeoresum Història

VIDIORESUM HISTÒRIA
IMG482
IMG481
IMG480
IMG477
IMG476
IMG462
IMG461
IMG460
1981
1984 AMATEUR
1985 (1)
1985
1986
1989
1989-2
1991
1992
1993 CADET A
1994 BABY
1994  BENJAMI
1994  ALEVI
1994  AMATEUR
1994  ESCOLA
FOTOGRAFIES ANTIGUES

INICI PÀG.

Fotografies Antigues

bottom of page